Spring naar de content

Bezoektijden

Tussen de bezoektijden van de couveuse afdeling, waar de baby’tjes liggen, of de kinder- en jongerenafdeling, waar jij zelf heen gaat of waar je grotere broertje of zusje ligt, zitten wel verschillen. Kijk hier maar even:

Couveuse afdeling

Bezoek is mogelijk in overleg met de verpleegkundige.

Dat is de unit waar baby’s liggen die nog een beetje groter en sterker moeten worden. Grotere kinderen en grote mensen vinden bezoek heel erg leuk, maar baby’s willen graag rust om zich heen. Die rust hebben ze ook nodig om te kunnen groeien. Daarom zijn er op de afdeling afspraken voor papa’s en mama’s en broertjes en zusjes én ander bezoek.

Papa’s en mama’s, die mogen altijd komen. Broertjes en zusjes mogen ook mee. Van ander bezoek zoals opa’s en oma’s, tantes en ooms, vrienden,  hebben wij het liefst dat ze alleen maar door het raam kijken. Soms kunnen papa en mama met de verpleegkundige afspreken dat er wél iemand mee naar binnen mag. Maar die moet dan wel ouder dan 12 jaar zijn, dus vriendjes en vriendinnetjes die nog geen 12 jaar zijn mogen niet naar binnen én ze mogen niet ziek zijn, want dat is gevaarlijk voor de baby. Verder kan er alleen bezoek mee komen als de verpleegkundige het goed vindt. Die weet precies hoe het met de baby gaat en of de baby wel wil dat er bezoek komt.
Ook kan er geen bezoek komen als het kindje net zelf moet drinken, want dan moet de papa of mama alle rust hebben om dit te doen. Bezoek leidt dan alleen maar af.

Kom je op bezoek, dan moet je wel schone handen hebben en zo. Klik maar op hygiëne, dan lees je wat je allemaal wel en niet mag.

De kinderafdeling

Kinder- en jongerenafdeling

Bezoek is welkom tussen 09.30 en 20.00 uur.

De Kinder- en jongerenafdeling is de afdeling waar kinderen liggen van 0 tot 18 jaar.

Papa en mama mogen de hele dag op bezoek komen op de kinderunit. Broertjes en zusjes ook, maar voor hen gelden een paar afspraken. Ze komen bij jou op bezoek, dus moeten ze bij jou op de kamer blijven. Het is niet de bedoeling dat ze op de gang gaan spelen want daar kunnen andere kinderen die in het ziekenhuis liggen last van hebben. De verpleegkundigen zijn geen meesters en juffen, dus zijn je broertjes en zusjes mee, dan moeten jepapa en mama daar zelf op letten.

Ander bezoek mag tussen 9:30 uur 's ochtends en 20:00 ’s avonds langskomen. Alleen als het kan natuurlijk. Misschien moet je nog heel veel slapen of is het gewoon te druk voor je als er andere mensen komen. De verpleegkundigen vertellen wel aan je vader en moeder of het mag. Als het nou wél mag, maar je ligt op het moment dat iemand langskomt nét lekker te slapen, dan is dat vette pech voor het bezoek. Want ze mogen je niet wakker maken en mogen dan dus niet op je kamer komen. En ze mogen ook niet met zijn allen tegelijk komen, dat is véél te druk! Zeker als je met andere kinderen op een kamer ligt.

Kinderdagbehandeling

Geen bezoek mogelijk

Soms ga je alleen maar voor een paar uurtjes naar het ziekenhuis. En hoef je er niet te logeren. Dan mogen je papa en je mama daar wel de hele tijd bij zijn, maar je broertjes en je zusjes liever niet. Zo’n dagbehandeling – zo heet dat dan, maar vaak duurt het helemaal geen hele dag – is al druk genoeg!