Spring naar de content

Projectkoffer Bernhoven in de klas

Het woord ziekenhuis roept bij veel kinderen angst op, wat vaak niet geheel terecht is. Graag lichten wij u in over het bestaan van de projectkoffer Bernhoven in de klas. Een middel waarmee u als leerkracht het onderwerp ziekenhuis centraal kunt laten staan in de klas en het kind zo kennis kunt laten maken met het ziekenhuis. Met als doel het (grotendeels) wegnemen van de onbekendheid en eventuele angst bij het kind.

De projectkoffer is een trolley (64x43 cm) gevuld met lesmateriaal om een zo volledig mogelijk project neer te kunnen zetten over het ziekenhuis. Het lesmateriaal bestaat onder andere uit een spel, een pop, ziekenhuismateriaal en een ordner met opdrachten/werkjes voor de kinderen. De ordner bevat ook een aanvullend schrijven over hoe u als leerkracht het materiaal het beste kunt inzetten. De projectkoffer wordt voor de periode van één maand uitgeleend (geheel kosteloos). U vraagt deze projectkoffer aan door het aanvraagformulier in te vullen (de regio Oss/Uden/Veghel kan altijd van deze service gebruik maken, bevindt uw school zich buiten deze regio, neem gerust contact op zodat we kunnen kijken of het haalbaar is deze service aan u aan te bieden).   

 

Graag brengen wij ook een bezoek aan de klas. Een kinderverpleegkundige of pedagogisch medeweker komt een presentatie geven over het ziekenhuis en de kinderen kunnen haar vragen stellen. Wilt u graag dat wij de klas komen bezoeken? Ook dit kunt u aangeven op het aanvraagformulier.

Wilt u het ziekenhuis met de klas komen bezoeken? Ook dat is mogelijk door een rondleiding aan te vragen.