Spring naar de content

Bernhoven wint Gastvrijheidszorg Award 2014

Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Afgelopen donderdag, 12 juni, won Bernhoven de Gastvrijheidszorg Award 2014. Een onderscheiding waar we allemaal heel erg trots op kunnen zijn. Het directiecomité wil dan ook alle medewerkers en vrijwilligers van harte feliciteren en complimenteren met dit geweldige resultaat.

De jury schreef het volgende:

"Bernhoven wil in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland zijn. Daarvoor is in de afgelopen jaren een gastvrijheidsbeleid ontwikkeld en ingevoerd. Speerpunten zijn: natuurlijk inspirerend, natuurlijk beter en natuurlijk gastvrij. De ‘oude’ zorgorganisatie is losgelaten, men werkt nu met resultaatgerichte eenheden. Gastvrijheid is daarvan een integraal onderdeel, waarvoor ook de medische dienst verantwoordelijk is. De cliëntenraad is van mening dat de omslag in het beleid duidelijk te merken is.

Het geheim van Bernhoven

Het geheim van Bernhoven is het verbinden van de kracht van de natuur en de kracht van de mens. Het draait om ‘samen natuurlijk inspireren’. Dat zijn geen loze kreten, maar zaken die echt voelbaar zijn volgens de auditeurs.

Het ziekenhuis richt zich met het nieuwe beleid ook op de ambiance: 60% van de patiëntenkamers is eenpersoons, rooming-in behoort tot de mogelijkheden, er zijn internetlounges, leestafels en aan de wanden zijn foto’s van Bernhoven in het groen te zien. Voor de jonge patiëntjes is er een prachtige buitenspeelplaats met speeltoestellen en skelters.

Voor het eten en drinken scoorde Bernhoven een dikke 9. Door de samenwerking met een regionale cateraar worden de speerpunten van Bernhoven concept voor de voeding: lekker, gezond, gevarieerd, keuzevrijheid en eigen regie in de praktijk gebracht. Deze cateraar werkt met streekproducten van boeren uit de omgeving. In de front-kitchen op elke verpleegafdeling legt de kok de laatste hand aan de maaltijden. Het enkele jaren geleden ingezette nieuwe beleid van Bernhoven werpt zijn vruchten af.

De jury is van mening dat Bernhoven terecht hiermee een eerste plaats verdient en complimenteert alle medewerkers, de medische staf, leidinggevenden en de raad van bestuur van harte met dit prachtige resultaat."

Het volledige juryrapport kunt u hier lezen.

Bekijk hieronder het filmpje over Bernhoven dat is getoond tijdens de prijsuitreiking