Spring naar de content

Stel jij de 3 goede vragen aan de dokter?

Geplaatst: woensdag 02 augustus 2017

Als jij naar de dokter moet, stel je dan ook zelf vragen als je iets wilt weten of laat je dat aan je vader en moeder over? Natuurlijk mogen je ouders vragen stellen, maar dat mag jij ook. Op de polikliniek kindergeneeskunde doen wij mee met de proef ‘3 goede vragen voor kinderen’.

Want we vinden het belangrijk dat jij zelf ook meepraat en meedenkt over wat voor jou een goede behandeling zou zijn. De drie goede vragen kunnen je daar misschien bij helpen. Ze luiden: Wat voel ik? Wat is het? Wat kunnen we er allemaal aan doen? Wat betekent dit voor mij en mijn leven?

Jij hebt recht op informatie van de dokter, maar je hebt ook het recht om te zeggen wat je wel en niet wilt. Natuurlijk doe je dat het beste samen met je ouders.

Als jij tussen 14 augustus en 30 september een afspraak hebt met de dokter in het ziekenhuis dan krijg je een folder waarin je meer kunt lezen over de ‘3 Goede vragen voor kinderen’. We vragen je ook om een lijst met vragen in te vullen. Daarin kun je invullen we je wat je van het bezoek bij de dokter vond. Heb je zelf vragen kunnen stellen, is goed uitgelegd wat er aan de hand is en wat er allemaal kan worden gedaan, is er naar je geluisterd?

Met alle antwoorden die we krijgen, gaan we kijken of het een goed idee is om 3 goede vragen voor kinderen ook in andere ziekenhuizen te gaan gebruiken. Wil je meer weten, dan kun je een kijkje nemen op de website www.jadokterneedokter.nl/mijn-rechten/.