Spring naar de content

Stichting Tekenen voor Kinderen bezorgt kind in ziekenhuis welkome afleiding

Geplaatst: woensdag 28 juni 2017

Een keer per maand bezoekt een tekenlerares van de Stichting Tekenen voor Kinderen de kinder- en jongerenafdeling van Bernhoven. Tot groot plezier van de patiënten die op dat moment op de afdeling zijn.

De Stichting Tekenen voor Kinderen wil kinderen tot achttien jaar die in het ziekenhuis zijn opgenomen een beetje opvrolijken. Een professioneel tekenaar maakt ‘live’ een tekening voor het kind. Ook mogen de kinderen zelf op ene blanco vel drie lijnen trekken waar de tekenaar vervolgens een tekening van maakt. Min of meer onbewust helt het tekenend bezig zijn met een kind om eventuele trauma’s van opname of een behandeling te verwerken. Maar bovendien is het creatief bezig zijn gewoon een gezellige afleiding. En natuurlijk mogen de kinderen de tekening(en) houden.

Rafi (foto) en Kim waren blij verrast toe de tekenaar aan Rafi’s tafeltje in de speelkamer )en bij Kim aan bed) aanschoof. Ze had meteen Rafi’s volle aandacht, die niet alleen een mooie tekening kreeg, maar ook zelf creatief aan de slag ging met kleurpotlood en papier.

Meer informatie vindt je op www.tekenenvoorkinderen.nl