Spring naar de content

Wil jij zelf mee beslissen over je behandeling? Praat dan met ons mee!

Geplaatst: maandag 28 november 2016

In de krant, op de televisie of de radio wordt vaak met volwassenen over de zorg gesproken. Maar wat vind jij als jongere nu van de zorg in Nederland? En vooral: kun jij zelf voldoende meebeslissen over je behandeling? Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud? Dan horen we graag hoe jij daarover denkt.

Want dokters vinden het belangrijk dat hun patiënten meebeslissen over welke zorg ze nodig hebben. Maar dat gebeurt nog lang niet overal even goed. Er is wel een hulpmiddeltje. Dat heet ‘3 goede vragen’. Die 3 goede vragen kunnen je helpen als jij met je dokter spreekt over wat je wil: welke mogelijkheden zijn er voor mij, wat betekenen die mogelijkheden in mijn situatie en wat zijn daar dan de voor- en nadelen van? Maar is dit hulpmiddel ook geschikt voor jongeren? 

Wat helpt jou om samen met de dokter over je zorg te kunnen praten? Daarom organiseert Bernhoven op 17 januari 2017 een bijeenkomst waar jij aan het woord komt. Vertel ons wat jij belangrijk vindt. Heb jij zelf genoeg te zeggen over welke zorg je ontvangt, mag jij zelf meebeslissen?

Doe mee en kom dinsdag 17 januari naar Bernhoven. De bijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Wij vergoeden jouw reiskosten en je krijgt ook nog een cadeaubon van tien euro.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar projectmanager@kindenziekenhuis.nl. Geef je naam, leeftijd en telefoonnummer door. Wil je eerst wat meer weten, dan kun je bellen naar Eva: 030 – 29 16 736. Ben je jonger dan 14 jaar en wil je meedoen? Dan kan dat als je daarvoor toestemming hebt van je ouders.