Spring naar de content

Wat eten baby’s?

We zeggen wel dat baby’s eten, maar eigenlijk drinken ze alleen maar. Melk, om precies te zijn, zodat de baby groot en sterk kan worden. Voordat een baby geboren wordt, weten de vader en moeder vaak zelf al of de moeder borstvoeding gaat geven of dat de baby uit een fles gaat drinken. Weet je wat dat is, borstvoeding? Dan drinkt de baby bij zijn eigen moeder uit de borst. Misschien heb je het een keer gezien bij je eigen moeder of tante of op de televisie.

Als de mama borstvoeding geeft, drinkt de baby moedermelk. Als de baby uit een flesje drinkt, krijgt hij speciale babymelk. Elke dag spreekt de kinderarts af hoeveel voeding (melk) de baby moet krijgen. Hele kleine kindjes krijgen soms wel 10 of 12 keer per dag een klein beetje voeding. Vaak, hè? De meeste pasgeboren baby’s drinken 8 keer per dag.
Sommige baby’s zijn te ziek of nog een beetje te klein om zelf te drinken. De baby krijgt dan de melk via een maagsonde, want ze moeten natuurlijk wel eten. Dit is een dun slangetje dat via de neus wordt ingebracht naar de maag. De voeding komt dan via de sonde in de maag (buik) terecht. Dan hoeft de baby niet zelf te drinken. Makkelijk, hè?