Spring naar de content

Hoe word ik beter?

Als je in het ziekenhuis ligt moet je beter gemaakt worden. Dit kan met medicijnen in de vorm van pilletje, een drankje, een zetpilletje (dat is een pilletje tussen de billen), via een infuus of met puffers. Het kan ook zijn dat je een soort rietje in je neus krijgt, hierdoor geeft de kinderverpleegkundige jou eten en drinken en word je ook snel weer beter. Sommige kindjes die ziek zijn worden ook in de gaten gehouden met een computertje. Je hebt dan plakkertjes met draadjes op je buik en een rood lampje op je vinger of op je voet.

Hieronder zie je voorbeelden (foto’s) van hoe we jou beter maken. Dit is wel bij ieder kindje anders en afhankelijk van waarom je ziek bent.

 Kijk maar eens naar de foto’s

 • De Monitor
  Hier zie je een computertje waar de kinderverpleegkundigen en de dokter zien hoe snel jouw hartje klopt en hoe snel je adem haalt. We noemen dit een ‘monitor’. Alleen de kinderverpleegkundige komt aan deze monitor. Je krijgt daarvoor plakkers op je buik met gekleurde draadjes eraan en een rood lampje op je vinger of op je voet. De kinderverpleegkundige kijkt vaak op de monitor om jou goed in de gaten te houden.

 

 • Medicijnijnen door een infuus

 

 • De grote puffer 'Verneveling'

 

 • Wat extra frisse lucht via een zuurstofbril onder je neus

 

 • Een sonde (rietje waardoor de kinderverpleegkundigen voeding geven) 
  (volgt)

 • Naar je hartje en longen luisteren

 

 • Wegen

 

 • Een isolatiekamer, wat is dat?
  Sommige kinderen hebben een virus waar andere kindjes ook ziek van kunnen worden. Bijvoorbeeld kinderen die veel moeten hoesten door een virus. De hygiene op jouw kamer is dan heel belangrijk. Omdat je een virus hebt mag je niet van de kamer af, omdat andere kinderen dan ook dit virus kunnen krijgen. De kinderverpleegkundigen en dokters hebben dan een blauwe jas aan, een mondjekapje op en handschoenen aan. Zodat zijzelf en de andere kinderen in het ziekenhuis niet ziek worden. Als papa, mama of het bezoek van de kamer afgaan moeten zij de handen goed wassen.