Spring naar de content

Kinderdagbehandeling

Kom je binnenkort voor één dagje naar het ziekenhuis? Dan ga je naar de kinderdagbehandeling. Dat betekent dat je niet hoeft te logeren in het ziekenhuis, je mag dezelfde dag alweer naar huis!

Toch is het handig om van tevoren te weten wat je kunt verwachten. Wat neem je mee naar het ziekenhuis? En wat gaat er die dag allemaal gebeuren? Daarover kun je hier meer lezen. Als iets niet duidelijk is, vraag het dan aan je papa of mama. Zij kunnen altijd even bellen met de afdeling waar je wordt opgenomen. Het telefoonnummer staat hier: belangrijke telefoonnummers. Ook staat er veel informatie in de folder die jullie hebben gekregen.

 

We hebben twee verschillende afdelingen voor de kinderdagbehandeling.

- Het ambulant centrum (route 140). 
Hier moet je naar toe voor de kleine ingrepen van de KNO-arts zoals: het plaatsen van buisjes, verwijderen van de neus- en keelamandelen.

- De kinderdagbehandeling op de kinder- en jongerenafdeling (route 470).
Hier moet je naar toe voor alle andere operaties en onderzoeken waarvoor je onder narcose moet. Met 'narcose' bedoelen we dat je gaat slapen tijdens de operatie of onderzoek. 
Als je voor een onderzoek komt dat door de kinderarts is afgesproken, dit kan bijvoorbeeld een allergietest, een bloedtest of het toedienen van medicijnen via een infuusje zijn. Dan kom je ook naar de dagbehandeling van de kinder- en jongerenafdeling.

 

Ben je nieuwsgierig hoe de kinderdagbehandeling eruit ziet? je kunt hier een filmpje kijken van de kinder- en jongerenafdeling.

Je mag ook in het echte ziekenhuis komen kijken. Je kunt dan vast kennismaken met een aantal mensen die je die dag tegenkomt en zien hoe een ziekenhuisbed eruit ziet. Sommige kinderen vinden dat fijn, want dan weten ze vast een beetje hoe alles eruit ziet. Vraag je papa of mama om te bellen voor een afspraak met de afdeling (belangrijke telefoonnummers).