Spring naar de content

Hoera, ik mag weer naar huis

Voel je je na de operatie of het onderzoek weer goed, dan mag je weer lekker naar huis! Dit wil zeggen dat je weer wat hebt gegeten en gedronken, niet misselijk bent (sommige kinderen worden van de narcose 'slapen' een beetje misselijk), dat de pijn bijna weg is, het operatiewondje of verband goed zit, weer hebt geplast, het lukt om uit bed te komen en alle andere controles zoals je bloeddruk en temperatuur goed zijn. Thuis zal je nog wel rustig aan moeten doen omdat je nog wel een beetje moet bijkomen van de operatie of het onderzoek.

Als je geopereerd bent, heb je vaak hechtingen. Dat zijn van die streepjes. Vaak zijn ze zo gemaakt dat ze na ongeveer een week vanzelf weggaan. Dan hoef je niet naar de dokter om ze eruit te laten halen. Fijn hè. Wel mag je dan een tijdje niet in bad, omdat de hechtingen anders te vroeg oplossen. Kort douchen mag wel.

De kinderverpleegkundige  vertelt aan jou en je papa en mama voordat je naar huis gaat waar je thuis op moet letten. Bijvoorbeeld wanneer mag je weer naar school, wanneer mag je weer gaan sporten. Moet je thuis nog medicijnen innemen en hoe lang. Ook vertelt de kinderverpleegkundige of je nog op controle moet bij de dokter en wanneer dat dan is.

Veel beterschap van ons allemaal!!!