Spring naar de content

Ik kom voor een onderzoek

Je komt met papa en/of mama naar de kinderdagbehandeling. De kinderverpleegkundige komt naar je toe en laat jouw bed zien. De kinderverpleegkundige vertelt wat er allemaal gaat gebeuren. Natuurlijk heeft de dokter dat eerder ook al verteld, maar soms vinden kinderen het allemaal zo spannend in het ziekenhuis, dat ze in één keer alles vergeten zijn. Dan is het fijn als iemand het nog eens rustig uitlegt. Heb je vragen, dan mag je die gewoon stellen.

 Nadat de kinderverpleegkundige best veel vragen aan je heeft gesteld, meet de kinderverpleegkundige nog even je temperatuur met de oorthermometer om te zien of je koorts hebt en moet je soms nog even op de weegschaal komen staan. Je krijgt een polsbandje om met je naam erop. 

Voor sommige onderzoeken moet je een infuus krijgen. Via een infuusje geven de kinderverpleegkundigen of de dokter medicijntjes die meteen in je lichaam komen. Deze hoef je dus niet in je mond te doen. Bij het inbrengen van het infuusje wordt een slangetje in je bloedvat gebracht. Het zetten van het infuusje voel je wel een beetje. Daarom krijg je voor het inbrengen van het infuusje van de kinderverpleegkundige speciale toverzalf op je hand of elleboog. Dit lijkt op een pleister. De pleister zorgt ervoor dat je het inbrengen van het infuusje bijna niet meer voelt.

 

Hieronder staan de meest voorkomende onderzoeken op een rijtje. Als je meer informatie over een onderzoek wil, of papa en mama willen er meer over lezen, kan dat door er op te klikken:

Er zijn nog meer folders over onderzoeken bij kinderen, maar daarvoor hoef je niet opgenomen te worden op de kinderdagbehandeling. Neem hiervoor een kijkje bij de ziekenhuisfolders.