Spring naar de content

Borstvoedingscertificaat

Moeders die in Bernhoven bevallen, ontvangen de best mogelijke begeleiding bij borstvoeding. Want borstvoeding is aantoonbaar het best afgestemd op de behoeften van een baby.

Bernhoven behaalde het WHO/UNICEF certificaat 'Zorg voor Borstvoeding' van de gelijknamige stichting die instellingen in Nederland op eigen verzoek beoordeelt aan de hand van tien strenge internationale vuistregels voor goed borstvoedingsbeleid. Kijk voor de tien vuistregels op www.borstvoeding.nl.
De positieve beoordeling betreft zowel de kraam- als de Kinder- en jongerenafdeling.
 
Iedereen die in Bernhoven moeders begeleid, heeft die kennis en werkt volgens afspraken die daar intern en met regionale instanties van verloskundigen en kraamzorg over gemaakt zijn. Behalve duidelijk beleid en een deskundige begeleiding worden onder andere eisen gesteld op het gebied van voorlichting, het geven van de eerste borstvoeding vlak na de bevalling, goed aanleggen en afkolven. Een andere belangrijke voorwaarde voor certificering is dat moeder en kind samen kunnen zijn en niet de tijd van de dag maar de behoefte van de baby bepaalt wanneer de moeder gaat voeden.
 
Het certificaat “Zorg voor Borstvoeding” is het voor Bernhoven een belangrijk middel om te laten zien dat de best mogelijk zorg gegeven wordt.