Spring naar de content

Broers en zussen oftewel 'Brusjes'

Brusjes zijn de broer(s) en zus(sen) van het opgenomen kind. Eventuele broertjes en zusjes van een couveusekind snappen vaak niet wat er gaande is. Ze hebben er een nieuw broertje of zusje bij, maar die is niet thuis. Ook hun ouders zijn niet vaak thuis.

Wanneer ze voor het eerst naar het ziekenhuis gaan om hun broertje of zusje te bewonderen, schrikken ze vaak van de nieuwe baby. Ze zien pleisters, draadjes en apparaten rondom hun nieuwe broertje of zusje staan. Het is moeilijk voor ouders om goed uit te leggen wat er precies gaande is, vooral als de andere kinderen nog jong zijn. Voor deze doelgroep is de brusjeskoffer ontwikkeld.

De brusjeskoffer bevat verschillende materialen waarmee het brusje spelenderwijs vertrouwd kan raken met hetgeen er rondom de baby in het ziekenhuis gebeurt en kunnen betrokken worden bij de zorg voor hun nieuwe broertje of zusje. De brusjeskoffer kan geleend worden via het ziekenhuis. De verpleegkundige kan u hier meer over vertellen.

 

 

Voor broertjes en zusjes is er de mogelijkheid om van de speelkamer op de kinder- en jongerenafdeling. Ook hebben we buiten een speeltuin! Om de speeltuin in te komen heeft u een pasje nodig. U kunt als ouder een pasje halen bij de portier van de hoofdingang. De portier zal u dan ook de wegwijzen.