Spring naar de content

Rooming in

Als u kind is opgenomen op de kinder- en jongerenafdeling kunt u bij uw kind in het ziekenhuis zijn en bestaat de mogelijkheid dat één van beide ouders blijft slapen op de kamer van uw kind. Dit laatste wordt 'Rooming in' genoemd. Voor uw kind is het belangrijk, vooral tijdens de eerste dagen van een ziekenhuisopname, een vertrouwd persoon bij zich te hebben. Uw aanwezigheid en hulp (ook 's nachts) bevorderen het genezingsproces.

Rooming in op de kinderafdeling werkt als volgt:

  • Eén van beide ouders slaapt op een stretcher of slaapbank bij het kind (het ziekenhuis verstrekt de stretcher, het beddengoed, washandjes en handdoeken). Wanneer uw kind met meerdere kinderen op een kamer ligt kan dit dus betekenen dat u met verschillende kinderen en ouders op de kamer slaapt.
  • U draagt zelf zorg voor het in gereed brengen en opklappen van de stretcher / slaapbank. De stretcher / slaapbank mag niet tegen het bed van het kind geplaatst worden, de kinderverpleegkundige moet namelijk altijd bij het bed van uw kind kunnen.
  • Er wordt van u verwacht dat u gepaste nachtkleding draagt en wij verzoeken u om overdag de stretcher op te klappen.
  • Op de patiëntenkamer van uw kind is een sanitaire ruimte aanwezig waar u als ouder ook gebruik van kunt maken. Handdoeken en washandjes kunt u gebruiken van het ziekenhuis. Na gebruik graag in de waszak op de kamer deponeren.