Spring naar de content

Voorbereiding van uw kind op de opname

Een onderzoek of operatie is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Want een kind dat goed is voorbereid, is namelijk vaak minder angstig.

Als een kind opgenomen moet worden, krijgt u een uitgebreid informatieboekje mee. Lees dit vooraf goed door, hierin staan belangrijke zaken. Op de dag van de ingreep, onderzoek of behandeling is meestal minder tijd voor uitgebreide informatie. Daarom adviseren wij u vooraf uw kind voor te bereiden. Bernhoven biedt verschillende mogelijkheden om uw kind voor te bereiden:

  • Tijdens het wachten op de PPO-afdeling kunt u een fotoboek inzien waarin u kunt zien hoe de operatiedag globaal verloopt. Ook kunt u de fotoverhalen atlijd bekijken op deze website en bijvoorbeeld voorlezen aan uw kind.
  • U kunt op de Kinder- en jongerenafdeling een voorlichtingstas voor een week lenen. De inhoud van de voorbereidingstas ondersteunt u bij de voorbereiding op de dagopname voor een operatie. In deze tas zitten materialen die bij de operatie gebruikt worden. Deze tas is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Neem contact op met de pedagogische medewerker van de Kinder- en jongerenafdeling voor het lenen van de voorbereidingstas op telefoonnummer 0413 403417.